Ta pyszna naturalna czekolada zawiera składniki korzystne dla naszego organizmu: mikroelementy, witaminy i fenyloetyloaminę, pobudzającą produkcję endorfin, które poprawiają samopoczucie. Wegański i bezglutenowy smakołyk zawiera w sobie naturalną słodycz pochodzącą ze składnika roślinnego – stewii. Niskokaloryczna stewia, najsmaczniejsza z dostępnych substancji słodzących, jest ok. 300 razy słodsza od cukru i łatwo przyswajalna przez organizm. W związku z tym cieszy się ogromną popularnością, tym bardziej, że zapotrzebowanie na niskokaloryczne produkty wciąż wzrasta. Stewia (stevia rebaudiana), określana też mianem zioła słodowego lub miodowego, jest znana od wieków w Ameryce Środkowej i Południowej. Za jej słodki smak odpowiedzialne są glikozydy stewiolowe, które występują w liściach i łodygach tej rośliny. Jedna łyżeczka sproszkowanych liści stewii odpowiada szklance cukru. Nic więc dziwnego, że stewia znalazła zastosowanie w produkcji słodkich produktów o obniżonej wartości kalorycznej, m.in. naszej gorzkiej czekolady. Stworzona zgodnie z ideą diety bezglutenowej, działa też korzystnie przy nadciśnieniu i cukrzycy. Dodatkiem do niej są liofilizowane maliny, wiśnie i truskawki, będące cennym elementem zdrowej diety. Ich lekko kwaśny, orzeźwiający smak pięknie komponuje się z aksamitną słodyczą! Nie wszyscy wiedzą, że liofilizacja jest jedną z najlepszych metod utrwalania żywności. Podczas tego procesu nie dochodzi do istotnych strat witamin, składników mineralnych i substancji biologicznie czynnych.

Nasza czekolada, zdrowa i znacznie mniej kaloryczna niż zwykłe czekolady, zadowoli swoim smakiem i wyglądem nawet najbardziej wymagających fanów słodkości!

 

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Facebook