Na liście świątecznych upominków i zimowych słodkości powinna znaleźć się nasza czekolada z imbirem kandyzowanym, który ma właściwości rozgrzewające, wzmacniające i… odchudzające! Imbir zawdzięcza swój smak dużej ilości olejków eterycznych: gingerolu, zingeronu, citralu i żywicy. To właśnie one sprawiają, że czekolada z imbirem stanowi oryginalny duet rodem z Azji. Wieczór z ukrytym w czekoladzie imbirem może więc zapewnić nam ciepłe i miłe doznania, tym bardziej, że przyprawę tę uważa się za niezawodny afrodyzjak 🙂
Idealnym dopełnieniem zimowych wieczorów i świątecznych chwil przy choince są czekolady z kandyzowanym imbirem i dodatkiem suszonych owoców. Owocowa nuta z wyraźnie wyczuwalnym posmakiem malin lub truskawek, prawdziwej skarbnicy odżywczych substancji, świetnie komponuje się z intensywnym aromatem imbiru. To niebanalne połączenie smaków zaprasza nas w podróż do świata nieznanych dotąd wrażeń kulinarnych. Tabliczki naszej imbirowej czekolady ozdabiamy czerwonym pieprzem, co dodaje kompozycji subtelnej pikanterii. Pieprz czerwony, uchodzący za rarytas, to owoce pieprzowca brazylijskiego i peruwiańskiego. Wysuszone pestkowce tych drzew są znane jako pieprz różowy lub czerwony. Ich słodko-gorzkie owoce mają aromatyczny zapach i pięknie komponują się ze smakiem słodyczy.

Przekonajcie się, jak fantastyczne jest połączenie imbiru z czekoladą w naszym kazimierskim wydaniu!

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.

Facebook